Ventileren D, verwarmen en airco met Verventa en warmtepomp

Uiterst efficiënt verwarmen met Verventa

Moderne woningen zijn uitmuntend geïsoleerd en verliezen daardoor heel traag warmte. Warmtebronnen zoals verlichting, menselijke bezetting het zonnetje dat binnenschijnt zijn vaak voldoende om aan de warmtevraag te voldoen. Maar als het dan wat kouder wordt, duurt het vervolgens weer uren voordat die temperatuur opnieuw aangenaam is.

verwarmen, ventileren, luchtverwarming, antwerpen

Ventilatiesysteem met hoog rendement warmteterugwinning en geïntegreerde luchtverwarming met zoneregeling.

eindcollector, vervanta, luchtverwarming, antwerpen

Eindcollector Verventa

Zo wilt u misschien enkel extra warmte in de badkamer of in de studeerkamer. En in de woonkamer hoeft de verwarming op een koude winterdag enkel overdag te draaien omdat 's avonds de verlichting en de televisie onvoldoende energie afgeven om de kamer warm te houden.

Er is dus nood aan verwarmingssysteem dat snel kan reageren en perfect kamer per kamer te regelen is. Dat verhindert onaangename oververhitting en u verbruikt niet meer energie dan nodig is.

Ventilatie is broodnodig

Door de gedreven isolatie zijn moderne woningen zo als luchtdicht. In elke nieuwbouw moet er daarom een ventilatiesysteem worden geïnstalleerd. Om warmteverlies door ventilatie te beperken, kiest u best voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Dit is immers zeer gunstig voor het E-peil van uw woning.

luchtverwarming, antwerpen, vervanta, ventileren D

Hoe werkt Verventa?

Via een intelligent systeem in de aanvoerkanalen van de ventilatie kan u de aanvoer van verse lucht -voor ventilatie- en verwarmde lucht -voor verwarming- per kamer regelen. Met dit gepantenteerde mengsysteem kan u bovendien de warming uitzetten, zonder dat dit de ventilatie beïnvloedt.

Heef de winterzon uw huis te veel opgewarm? Geen probleem, uw thermostaat zet uw verwarming gewoon af. Toch opnieuw iets frisser? De verwarming schiet weer in gang en u heeft het onmiddellijk lekker warm.

luchtverwarming, nieuwbouw, antwerpen, verventaverventa, airco, luchtverwarming, antwerpen

Collector doorloop met toestel vanuit kelder.

Bovendien kan u met Verventa de temperatuur van elke kamer apart instellen vanop uw smartphone of tablet.

Hoe u verwarmt, dat kiest u zelf. Een gasketel, een warmtepomp, stookolie; alles kan. Indien u een warmtepomp toepast, kan u met uw Verventa-systeem ook koelen. Door de ventilatiekanalen wordt er dan koude lucht verspreid.

In harmonie met uw woning

Dankzij een solide metalen behuizing en een actieve geluidsdemping is het Vervanta-systeem quasi geluidsloos. En om het helemaal mooi te maken worden de verluchtingsroosters zo ingebouwd dat ze nauwelijks zichtbaar zijn in uw interieur.

Verbruik en EPB

Uw verwarming draait alleen wanneer en waar u het nodig heeft. Het Verventa-systeem gebruikt daarnaast enkel zuinige gelijkstroommotoren en beschikt over een geïntegreerd ventilatiesysteem met een warmteterugwinningsunit met hoog rendement. Dit alles zorgt voor een performant systeem met een uitstekende EPB-score. display, verventa, luchtverwarming

Het systeem werd onafhankelijk gekeurd en heeft een EN308 certificaat.

Waarom is Verventa de toekomst?

  • Geen grote luchtkanalen wel enkel metalen leidingen 17x7 cm in de chape.
  • Automatische verdeling van gratis zonnewarmte.
  • Zeer snelle opwarming en reactie op temperatuurverschillen.
  • Verwarmen, ventileren D en aircosysteem in één systeem.
  • Alle brandstoffen toepasbaar.
  • Aparte regeling per thermostaat per kamer.
  • Belgisch product.
  • Installatie te bedienen met webapplicatie.
  • Volledige temperatuurscontrole op elektriciteit met eventuele zonnepanelen.
luchtverwarming, ventileren, verwarmen

Verventa groep met verluchting D opgebouwd.